Dwudziestoosobowa grupa uczniów przez dwa dni pod bacznym okiem instruktorów pani Karoliny Zamęckiej, pana Marcina Rusnarczyka oraz pana Krzysztofa Zamęckiego zapoznała się z metodami budowania nowoczesnego Brendu Kawowego i nowoczesnej sieci kawiarni na przykładzie Marki Etno Cafe, a także omówione zostały zasady projektowania nowoczesnej kawiarni z uwzględnieniem ergonomii pracy baristów, obsługi gości i zasadami HACCP oraz zasady tworzenia nowoczesnego menu. Punktem kulminacyjnym była możliwość zobaczenia od środka jak pracuje kawiarnia oraz palarnia kawy, w której to uczniowie wspólnie z panem Krzysztofem Zamęckim wypalili kawę w profesjonalnych piecach.
W czasie wolnym uczniowie wraz z opiekunami odwiedzili przepiękny Jarmark Bożonarodzeniowy znajdujący się na Starym Rynku.
źródło: powiatkamienski.pl
Marudzisz. Jak ktoś poczuje to nie może żyć bez gastro dłużej lub krócej.
Kiedyś zasuwając na maszynie przyszła taka wycieczka.. patrza na mój trud i znój a ja do nich mówię, jak nie będziecie sie dobrze uczyć to będziecie tu zasuwać... ciekawe ilu zmotywowałem do nauki :)