POGODA

Reklama

Polityka prywatności i polityka cookies

Korzystanie z portalu internetowego www.ikamien.pl oznacza akceptację poniższych warunków Polityki Prywatności i Polityki Cookies.

§1

DEFINICJE

Portal - portal internetowy znajdujący się pod adresem www.ikamien.pl.

Administrator - iswinoujscie.pl Anita Ryfczyńska z siedzibą w Świnoujściu przy ul. Bohaterów Września 4.

Użytkownik - każdy podmiot przebywający na portalu i korzystający z niego.

Polityka - Polityka Prywatności i Polityka Cookies.

§2

POSTANOWIENIA OGÓLNE

  1. Niniejsza Polityka określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników, pliki Cookies, oraz inne technologie pojawiające się na portalu.
  2. W razie jakichkolwiek wątpliwości w zakresie postanowień niniejszej Polityki proszę kontaktować się z Administratorem poprzez adres e-mail kontakt@iswinoujscie.pl.
  3. Wszelkie dane osobowe i adresowe podane przez Użytkownika nie będą w jakikolwiek sposób udostępniane ani odsprzedawane osobom trzecim.
  4. Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce, a każdego Użytkownika Portalu obowiązuje znajomość aktualnej treści Polityki.

§3

DANE OSOBOWE

  1. Administratorem danych osobowych Użytkownika jest Administrator.
  2. Użytkownik dobrowolnie podaje dane osobowe za pomocą formularzy znajdujących się na Portalu, o których mowa poniżej, w celach na jakie wskazują dane formularze.
  3. Użytkownikowi przysługuje, w każdej chwili, prawo dostępu do treści jego danych oraz możliwość ich poprawiania, sprostowania lub żądania ograniczenia ich przetwarzania. Zgoda Użytkownika może być w każdym czasie odwołana, co skutkować będzie usunięciem danych osobowych z bazy Administratora. Użytkownik ma prawo do przenoszenia jego danych osobowych i wniesienia skargi do Prezesa UODO.
  4. Wszelkie dane osobowe podane przez Użytkownika nie będą w jakikolwiek sposób udostępniane ani odsprzedawane osobom trzecim, żadnym innym podmiotom, ani poza obszar Unii Europejskiej.
  5. Dane Użytkownika będą przechowywane przez Administratora przez czas nieokreślony.
  6. Jeśli Użytkownik nie poda swoich danych osobowych to nie będzie mógł skorzystać z materiałów lub usług oferowanych przez Administratora w ramach formularzy znajdujących się na Portalu.
  7. Na Portalu mogą pojawiać się linki odsyłające do innych stron internetowych. Będą one otwierać się w nowym oknie przeglądarki lub w tym samym oknie. Administrator nie odpowiada za treści przekazywane przez te strony. Użytkownik zobowiązany jest do zapoznania się z Polityką lub regulaminem tych stron.
  8. Użytkownik podaje dane dobrowolnie.
  9. Dane osobowe Użytkownika są przechowywane i chronione z należytą starannością, zgodnie z wdrożonymi procedurami wewnętrznymi Administratora.
  10. Administrator Danych Osobowych niniejszym informuje, że nie powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dawniej ABI) i wykonuje samodzielnie obowiązki wynikające z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2016, poz. 922, dalej jako "UODO").
  11. Podane przez Użytkownika dane osobowe będą wykorzystywane w celu i w zakresie wynikającym z udzielonych zgód.
  12. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych podanych przez Użytkownika stanowią:
    1. udzielona przez Użytkownika zgoda,
    2. wypełnienie prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez Administratora albo odbiorców danych, którymi są w szczególności marketing bezpośredni własnych produktów i usług.

§4

FORMULARZE

  1. Administrator stosuje dwa rodzaje formularzy w ramach Portalu:
    1. Formularz umożliwiający pozostawienie komentarzy. Podanie pseudonimu jest obowiązkowe. Wszelkie dane podajesz dobrowolnie i świadomie podejmujesz decyzję o ich ujawnieniu dla pozostałych Użytkowników Portalu. Dane te mogą zawierać dowolną informację pozwalającą na określenie Twojej osoby. Pamiętaj, że każda informacja, którą ujawnisz innym użytkownikom może być przekazana dalej, dlatego powinieneś zachować w tej kwestii szczególną rozwagę.
    2. Formularz umożliwiający zamieszczanie ogłoszeń o różnej tematyce. Podanie danych kontaktowych jest obowiązkowe. Wszelkie dane podajesz dobrowolnie i świadomie podejmujesz decyzję o ich ujawnieniu dla pozostałych Użytkowników Portalu. Informacje te mogą obejmować Twoje imię i nazwisko, adres email, Twoją lokalizację i numer telefonu kontaktowego. Pamiętaj, że każda informacja, którą ujawnisz innym użytkownikom może być przekazana dalej, dlatego powinieneś zachować w tej kwestii szczególną rozwagę.

§5

KOMENTARZE

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych przez Użytkowników Portalu. Administrator zastrzega sobie prawo do niezamieszczania komentarzy niezgodnych z regulaminem, o charakterze spamu, obraźliwych, zawierających wulgarne lub obraźliwe zwroty, treści niezgodne z prawem lub zawierające jakiekolwiek linki do innych stron.

§6

OGŁOSZENIA

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń zamieszczanych przez Użytkowników Portalu. Administrator zastrzega sobie prawo do niezamieszczania ogłoszeń niezgodnych z regulaminem.

§7

TECHNOLOGIE

  1. Administrator stosuje następujące technologie obserwujące działania podejmowane przez Użytkownika w ramach Portalu:
    1. Wbudowany kod Google Analytics - w celu analizy statystyk Portalu. Google Analytics korzysta z własnych plików cookies do analizowania działań i zachowań Użytkowników Portalu. Pliki te służą do przechowywania informacji, np. z jakiej strony Użytkownik trafił na bieżącą stronę internetową. Pomagają udoskonalać Portal.
  2. W celu korzystania z Portalu niezbędne jest posiadanie:
    1. Urządzenia z dostępem do sieci Internet
    2. Aktywnej skrzynki elektronicznej odbierającej wiadomości e-mail
    3. Przeglądarki internetowej umożliwiającej wyświetlanie stron www.

§8

WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI

  1. Administrator nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie treści zawartych na Portalu lub działania czy zaniechania podejmowane na ich podstawie.
  2. Wszystkie treści umieszczone na Portalu stanowią przedmiot praw autorskich Administratora, z wyłączeniem treści w których wyraźnie oznaczono innego właściciela tych praw. Administrator nie wyraża zgody na kopiowanie treści zamieszczonych na Portalu w całości lub części bez jego wyraźnej, uprzedniej zgody.

§9

POLITYKA PLIKÓW COOKIES

  1. Portal może zbierać informacje w sposób automatyczny.
  2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Portalu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Portalu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    1. dostosowania zawartości stron internetowych Portalu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Portalu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    2. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Portalu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  4. W ramach Portalu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  5. W ramach Portalu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    1. "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Portalu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Portalu;
    2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Portalu;
    3. "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Portalu;
    4. "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    5. "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  6. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Portalu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Portalu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  7. Administrator Portalu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Portalu.
  8. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl.

Powyższe fragmenty polityki Cookies chronione są prawami autorskimi, które przysługują IAB Polska i zostały zaczerpnięte ze strony www.wszystkoociasteczkach.pl.

■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl
■ Pogoda wymalowała nam wymarzone dni do spędzenia prawdziwie radosnych Świąt Wielkanocnych. Oby w blaskach słońca nie zginął prawdziwy sens tych Cudownych dni. Radosnych chwil w gronie najbliższych życzy wszystkim redakcja portalu ikamien.pl ■ Wydaje się, że wszystko jest już jasne; był mrok śmierci, jest blask zmartwychwstania. To co wydawało się niemożliwym, stało się! Słowa Chrystusa, którym zwykłemu śmiertelnikowi trudno było dać wiarę stały się cudem wcielonym, po prostu - prawdą! A wszystko to dziś - nas, w pięknych okolicznościach budzącej się do życia przyrody. Mamy od dziś szansę korzystać z jednych i drugich przywilejów czasu Wielkiej Nocy ■ Do muzeum za złotówkę. Wydarzenia w Książnicy i na Zamku. Trwa strajk nauczycieli w Polsce i w naszym regionie. Instytucje kultury Województwa Zachodniopomorskiego przedłużyły ofertę przygotowaną specjalnie w związku z tą wyjątkową sytuację ■ Niedziela Palmowa – to początek Wielkiego Tygodnia Postawiona w oknie domu chroni podobno przed uderzeniem pioruna. Rolnicy mieszali ją z ziarnem do zasiewu aby zapewnić sobie dobre plony, mamy dodawały dzieciom do śniadania aby te cieszyły się dobrym zdrowiem, zasuszona, czuwa nad szczęściem rodzin przez cały rok. Wszystko to jednak pod warunkiem, że dziś zostanie poświęcona. Palma wielkanocna nie jest jednak przedmiotem jakiegoś dziwnego kultu sama z siebie. Zasłużyła sobie na to gdy znalazła się pod stopami Chrystusa wjeżdżającego do Jerozolimy ■ W lasach gminy Golczewo grasują wilki! Zdjęcie rozszarpanego zwierzęcia przysłała do redakcji Czytelniczka. Martwe, rozszarpane zwierzę leżało w lesie między Sosnowicami a Samlinem. Czytelniczka, która natknęła się na taki widok, twierdzi, że zwierzę padło ofiara grasujących wilków, które porzuciły niedojedzoną ofiarę. "W gminie Golczewo między Sosnowicami a Samlinen grasują wilki.Oto ich zdobycz,którą porzuciły gdy jechałam autem."- pisze Czytelniczka ■ Leczenie po wypadkach w rolnictwie - bez kolejek do lekarza oraz z wyższym odszkodowaniem, dzięki szczegółowej diagnozie ■ Burmistrz pracowity niczym mrówka? A może to element treningu siłowego?Nasz fotoreporter miał okazję przyjrzeć się jak poza oficjalnym protokołem zachowuje się burmistrz Międzyzdrojów Matusz Bobek ■ W tle już bez zboża, snopków czy pstrokatych kolorów, jest za to przejrzysty herb a dodatkowo napis Witamy w dwóch obcych językach. Tak wyglądają nowe witacze gminy Świerzno. Podobnie od kilku miesięcy wygląda strona internetowa gminy Świerzno z panoramą miejscowości w tle ■ Wojciech Zyska o Wolińskim Parku Narodowym: Na tle Wyspy Wolin to przysłowiowa „kość w gardle”. Pozostawiam park w dobrej kondycji. Odchodzę z podniesioną głową, dziękując jednocześnie wszystkim za współpracę i pomoc na rzecz ochrony tego parku – pisze w pożegnalnym liście dr inż. Wojciech Zyska, odwołany właśnie dyrektor Wolińskiego Parku Narodowego ■ „Do trumny ubierzcie mnie na różowo”. Wzruszający list pacjentki zapisany na kartkach książki ■ Międzyzdroje: Urzędnicy mogą liczyć na nagrody także w tym roku ■ Dyrektor MDK Artur Duszyński serdecznie zaprasza na wiosenne wydarzenia kulturalne: koncert muzyki włoskiej w wykonaniu Luigi Pagano Trio 5 marca o godz.19.00. 8 marca w Dniu Kobiet zapraszamy na spektakl komediowy Teatru Kameralnego ze Szczecina pt.,,Modliszka” z udziałem Michała Janickiego i Olgi Adamskiej. Wybitni aktorzy zapewnią moc zabawy i śmiechu do łez ■ Uwaga na fałszywych strażników granicznych. Dwójka mężczyzn w średnim wieku, ubranych na czarno udaje strażników granicznych i wchodzą do domów mieszkańców Świnoujścia. Jedna z mieszkanek Przytoru ostrzega mieszkańców naszych wysp przed „przebierańcami” ■ Miał ulubiony motyw obrazów: kolorowy samolocik. Zaskakujące, kiedy wiemy, gdzie się urodził, co przeżył. Rankiem, 25 lutego zmarł artysta malarz z Kamienia Pomorskiego, Stefan Jędrzejewski. 25 lutego 2019 roku rano, zmarł nasz: Ojciec, Dziadek, Brat, Wujek i Przyjaciel : artysta malarz Stefan Jędrzejewski. Wspaniały Człowiek, z otwartym sercem dla świata – piszą najbliżsi ■ Zaginął Krzysztof Peczko. Szukają go bliscy. Krzysztof Peczko jest mieszkańcem Unina i od dłuższego czasu nikt nie ma z nim kontaktu. Mieszkał w Uninie i bardzo często bywał w Świnoujściu. Widziany był ostatni raz październik - listopad w Berlinie, Spandau okolice metra. Ostatni kontakt z nim miałem mniej więcej we wrześniu. Ma niebieskie oczy 70 cm wzrostu, ciemny szatyn, jest szczupły. Ma tatuaż na prawym przedramieniu. Lubił luźne ciuchy. Numer kontaktowy +48789364769 ■ Kontynuujemy cykl artykułów związanych z realizacją projektu „Międzyzdroje - Morze Zieleni”. Koncepcja projektu opracowanego przez pracownię ze Szczecina „Górski Chmielewska Architekci” zakłada zagospodarowanie części promenady, terenów zielonych przy ul. Bohaterów Warszawy, na wysokości ul. Poprzecznej i Plażowej ■ Zapraszamy na konferencję prasową VIII Dni Kultury Żydowskiej ADLOJADA 2019, które odbędą się między 4 a 9 marca 2019 roku pod hasłem KULTURA I MEDIA. Spotkanie, podczas którego zaprezentowany zostanie szczegółowy program festiwalu, odbędzie się w poniedziałek, 25 lutego 2019 roku o godzinie 11.00 w sali konferencyjnej Muzeum Narodowego w Szczecinie – Muzeum Tradycji Regionalnych przy ul. Staromłyńskiej 27. Zapraszam dziennikarzy i fotoreporterów ■ Dyrektor Zakładu Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej w Wolinie informuje, że w związku z wystąpieniem awarii na sieci wodociągowej w Wolinie, w dniu 14 lutego 2019 r. od godz. 12:00 do ok 15:00 nastąpi przerwa w dostawie wody dla mieszkańców m. Unin i Darzowice. Po wznowieniu dostawy może nastąpić okresowo podwyższona mętność wody. Za powstałe utrudnienia przepraszam - informuje dyrektor Adam Celiński ■ Burmistrz Międzyzdrojów Mateusz Bobek powołał Miejskiego Architekta w Międzyzdrojach. Jest nim doświadczony architekt z wizją i pasją swojego zawodu Robert Rachuta ■ Filip Szyszkowski wygrał wybory uzupełniające na radnego w Międzyzdrojach ■ W ramach wdrażania Programu „Czyste Powietrze”, którego celem jest zmniejszenie zanieczyszczenia w powietrzu, zapraszamy mieszkańców Gminy Dziwnów na spotkanie, które odbędzie się 14 lutego o godzinie 16.00 w skali konferencyjnej Urzędu Miejskiego w Dziwnowie (ul. Szosowa 5). Spotkanie poprowadzi Przedstawiciel Regionalny Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej ■ Coraz więcej osób zatrutych tlenkiem węgla, w tym jeden przypadek w Kamieniu Pomorskim. 11 stycznia – Kamień Pomorski, ul. Dziwnowska – wezwanie do sparaliżowanej 31-letniej kobiety, która przebywała w mieszkaniu sama z 9-miesięcznym dzieckiem. Na miejscu stwierdzono wysokie stężenie tlenku węgla. Mama i dziecko zostali przewiezieni do szpitala - informuje Paulina Targaszewska rzecznik prasowy WSPR w Szczecinie ■ Olaf Lubaszenko: Festiwal Gwiazd w Międzyzdrojach będzie powracał do korzeni ■ Dużo nowości w kinie Eva. Aquaman, Asteriks i Obeliks. Tajemnica magicznego wywaru, Miszmasz, czyli Kogel Mogel 3 oraz Underdog w kinie Eva od 25 stycznia 2019r. ■ Zaginął Patryk Mirgos lat 24 Gmina Wolin. W/w w na początku sierpnia 2018 r., w godzinach popołudniowych, wyszedł z domu swojej babci w miejscowości Kołczewo i udał się w nieznanym kierunku. Do chwili obecnej nie nawiązał kontaktu z rodziną. RYSOPIS Wzrost: 175 cm; Waga: 60 kg; Budowa ciała: szczupła; Włosy: blond, krótkie; Kolor oczu: niebieskie; Twarz: owalna; Uszy: lekko odstające; Nos: duży, lekko okrągły; Uzębienie: pełne. W chwili zaginięcia ubrany był: w spodenki o długości ¾ koloru zielono – niebieskiego, rozpinaną bluzę z kapturem koloru niebieskiego. Na stopach miał klapki koloru granatowego. Jeśli posiadają Państwo informacje na temat zaginionego, prosimy o kontakt z Komendą Powiatową Policji w Kamieniu Pomorskim ■