POGODA

Reklama

Polityka prywatności i polityka cookies

Korzystanie z portalu internetowego www.ikamien.pl oznacza akceptację poniższych warunków Polityki Prywatności i Polityki Cookies.

§1

DEFINICJE

Portal - portal internetowy znajdujący się pod adresem www.ikamien.pl.

Administrator - iswinoujscie.pl Anita Ryfczyńska z siedzibą w Świnoujściu przy ul. Bohaterów Września 4.

Użytkownik - każdy podmiot przebywający na portalu i korzystający z niego.

Polityka - Polityka Prywatności i Polityka Cookies.

§2

POSTANOWIENIA OGÓLNE

  1. Niniejsza Polityka określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników, pliki Cookies, oraz inne technologie pojawiające się na portalu.
  2. W razie jakichkolwiek wątpliwości w zakresie postanowień niniejszej Polityki proszę kontaktować się z Administratorem poprzez adres e-mail kontakt@iswinoujscie.pl.
  3. Wszelkie dane osobowe i adresowe podane przez Użytkownika nie będą w jakikolwiek sposób udostępniane ani odsprzedawane osobom trzecim.
  4. Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce, a każdego Użytkownika Portalu obowiązuje znajomość aktualnej treści Polityki.

§3

DANE OSOBOWE

  1. Administratorem danych osobowych Użytkownika jest Administrator.
  2. Użytkownik dobrowolnie podaje dane osobowe za pomocą formularzy znajdujących się na Portalu, o których mowa poniżej, w celach na jakie wskazują dane formularze.
  3. Użytkownikowi przysługuje, w każdej chwili, prawo dostępu do treści jego danych oraz możliwość ich poprawiania, sprostowania lub żądania ograniczenia ich przetwarzania. Zgoda Użytkownika może być w każdym czasie odwołana, co skutkować będzie usunięciem danych osobowych z bazy Administratora. Użytkownik ma prawo do przenoszenia jego danych osobowych i wniesienia skargi do Prezesa UODO.
  4. Wszelkie dane osobowe podane przez Użytkownika nie będą w jakikolwiek sposób udostępniane ani odsprzedawane osobom trzecim, żadnym innym podmiotom, ani poza obszar Unii Europejskiej.
  5. Dane Użytkownika będą przechowywane przez Administratora przez czas nieokreślony.
  6. Jeśli Użytkownik nie poda swoich danych osobowych to nie będzie mógł skorzystać z materiałów lub usług oferowanych przez Administratora w ramach formularzy znajdujących się na Portalu.
  7. Na Portalu mogą pojawiać się linki odsyłające do innych stron internetowych. Będą one otwierać się w nowym oknie przeglądarki lub w tym samym oknie. Administrator nie odpowiada za treści przekazywane przez te strony. Użytkownik zobowiązany jest do zapoznania się z Polityką lub regulaminem tych stron.
  8. Użytkownik podaje dane dobrowolnie.
  9. Dane osobowe Użytkownika są przechowywane i chronione z należytą starannością, zgodnie z wdrożonymi procedurami wewnętrznymi Administratora.
  10. Administrator Danych Osobowych niniejszym informuje, że nie powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dawniej ABI) i wykonuje samodzielnie obowiązki wynikające z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2016, poz. 922, dalej jako "UODO").
  11. Podane przez Użytkownika dane osobowe będą wykorzystywane w celu i w zakresie wynikającym z udzielonych zgód.
  12. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych podanych przez Użytkownika stanowią:
    1. udzielona przez Użytkownika zgoda,
    2. wypełnienie prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez Administratora albo odbiorców danych, którymi są w szczególności marketing bezpośredni własnych produktów i usług.

§4

FORMULARZE

  1. Administrator stosuje dwa rodzaje formularzy w ramach Portalu:
    1. Formularz umożliwiający pozostawienie komentarzy. Podanie pseudonimu jest obowiązkowe. Wszelkie dane podajesz dobrowolnie i świadomie podejmujesz decyzję o ich ujawnieniu dla pozostałych Użytkowników Portalu. Dane te mogą zawierać dowolną informację pozwalającą na określenie Twojej osoby. Pamiętaj, że każda informacja, którą ujawnisz innym użytkownikom może być przekazana dalej, dlatego powinieneś zachować w tej kwestii szczególną rozwagę.
    2. Formularz umożliwiający zamieszczanie ogłoszeń o różnej tematyce. Podanie danych kontaktowych jest obowiązkowe. Wszelkie dane podajesz dobrowolnie i świadomie podejmujesz decyzję o ich ujawnieniu dla pozostałych Użytkowników Portalu. Informacje te mogą obejmować Twoje imię i nazwisko, adres email, Twoją lokalizację i numer telefonu kontaktowego. Pamiętaj, że każda informacja, którą ujawnisz innym użytkownikom może być przekazana dalej, dlatego powinieneś zachować w tej kwestii szczególną rozwagę.

§5

KOMENTARZE

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych przez Użytkowników Portalu. Administrator zastrzega sobie prawo do niezamieszczania komentarzy niezgodnych z regulaminem, o charakterze spamu, obraźliwych, zawierających wulgarne lub obraźliwe zwroty, treści niezgodne z prawem lub zawierające jakiekolwiek linki do innych stron.

§6

OGŁOSZENIA

Administrator nie ponosi odpowiedzialności za treść ogłoszeń zamieszczanych przez Użytkowników Portalu. Administrator zastrzega sobie prawo do niezamieszczania ogłoszeń niezgodnych z regulaminem.

§7

TECHNOLOGIE

  1. Administrator stosuje następujące technologie obserwujące działania podejmowane przez Użytkownika w ramach Portalu:
    1. Wbudowany kod Google Analytics - w celu analizy statystyk Portalu. Google Analytics korzysta z własnych plików cookies do analizowania działań i zachowań Użytkowników Portalu. Pliki te służą do przechowywania informacji, np. z jakiej strony Użytkownik trafił na bieżącą stronę internetową. Pomagają udoskonalać Portal.
  2. W celu korzystania z Portalu niezbędne jest posiadanie:
    1. Urządzenia z dostępem do sieci Internet
    2. Aktywnej skrzynki elektronicznej odbierającej wiadomości e-mail
    3. Przeglądarki internetowej umożliwiającej wyświetlanie stron www.

§8

WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI

  1. Administrator nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie treści zawartych na Portalu lub działania czy zaniechania podejmowane na ich podstawie.
  2. Wszystkie treści umieszczone na Portalu stanowią przedmiot praw autorskich Administratora, z wyłączeniem treści w których wyraźnie oznaczono innego właściciela tych praw. Administrator nie wyraża zgody na kopiowanie treści zamieszczonych na Portalu w całości lub części bez jego wyraźnej, uprzedniej zgody.

§9

POLITYKA PLIKÓW COOKIES

  1. Portal może zbierać informacje w sposób automatyczny.
  2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Portalu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Portalu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    1. dostosowania zawartości stron internetowych Portalu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Portalu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    2. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Portalu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  4. W ramach Portalu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  5. W ramach Portalu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    1. "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Portalu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Portalu;
    2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Portalu;
    3. "wydajnościowe" pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Portalu;
    4. "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    5. "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  6. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Portalu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Portalu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  7. Administrator Portalu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Portalu.
  8. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl.

Powyższe fragmenty polityki Cookies chronione są prawami autorskimi, które przysługują IAB Polska i zostały zaczerpnięte ze strony www.wszystkoociasteczkach.pl.

■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@ikamien.pl ■ Zrobiłeś zdjęcie lub film? Wyślij do nas! kontakt@ikamien.pl
■ Dziś rozpoczęła się akcja protestacyjna związków zawodowych, które działają w Morskiej Służbie Poszukiwania i Ratownictwa. Powodem oflagowania siedzib są między innymi bardzo niskie zarobki. Jak powiedział nam jeden z pracowników, przedstawiciel związków zawodowych SARu - Jesteśmy jedyną grupą pracowniczą, która dotyka wręcz dyskryminacja, bo za każdą godzinę bycia w gotowości by podjąć akcję ratowniczą dostajemy zaledwie 2 zł i 57 groszy. Jest to niezgodne z jakimikolwiek przepisami. Próbujemy rozmawiać z dyrekcją na ten temat od wielu miesięcy. A od lutego jesteśmy w sporze zbiorowym. Niestety od tego czasu dyrekcja nie znalazła czasu na rozmowę z nami ■ Mężczyzna jadący w kierunku Świnoujścia, przysnął za kierownicą. Miało to miejsce koło Płocina, na wzniesieniu DK3. Samochód zjechał do rowu. W czwartek o godzinie 9.00, kierowca ze Świnoujścia, wracając do domu, zasnął za kierownicą. Miało to miejsce na wzniesieniu drogi krajowej nr.3, koło Płocina ■ Na parkurze Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Benicach odbyły się kolejne zawody jeździeckie. Rozgrywano je w siedmiu kategoriach. Pogoda dopisała, a organizatorzy zadbali o liczne dodatkowe atrakcje ■ Znaleziono jacht. Gdzie jest jego załoga? Znaleziony na mieliźnie jacht z pewnością miał załogę. Nikogo na nim jednak nie ma. W akcję poszukiwawczą zaangażowały się służby SAR, WOPR i jednostka pływająca Straży Granicznej z Pomorskiego dywizjonu. Oprócz pontonu SAR do akcji zaangażowano policyjną łódź i drona. Na Zalewie Szczecińskim, niedaleko jeziora Wicko trwają poszukiwania osoby lub osób, które wczoraj wypłynęły jachtem na ten akwen ■ CBA składa zawiadomienie do prokuratury ws. nieprawidłowości w gminie Międzyzdroje ■ ENEA informuje: Ostromice bez prądu - sprawdź, kiedy 2019-06-07, w godzinach: 08:00-10:00, 15:00-17:00 w miejscowości Ostromice 58, 59, 60, maszt GSM ■ Pociąg relacji Świnoujście - Warszawa przejechał mężczyznę. Po godzinie 21.00 na wysokości Wysokiej Kamieńskiej doszło do tragicznego wypadku. Mężczyzna wpadł pod pociąg pośpieszny, który jechał w kierunku Szczecina. Ofiara wypadku straciła życie na miejscu ■ PIS w Kamieniu Pomorskim domaga się rzeczywistych działań w sprawie szpitala ■